2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis

Vaniliniai keksiukai

Jau kuris laikas ieškojau paprastų, drėgnų, lygiu paviršiumi ir greitai pagaminamų keksiukų. Laimei laiku po ranka pasipainiojo žieminis "Russian Foodie" numeris, kuriame ir užtikau tai, kas tobulai atitiko mano skonį ir paieškos buvo baigtos, o keksiukai buvo kepti ne kartą ir ne du. Jie tokie paprasti, kad tobulai tinka su bet kokiomis "kepurėlėmis", skonis tikrai nenukenčia :)


Keksiukai:
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
100 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
75 g grietinėlės (35 proc. riebumo)

Kepurėlės:
100 g sviesto
180 g rikotos (arba varškės)
120 g cukraus pudros (arba pagal skonį)
1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Keksiukai: kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki šviesios purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto-kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, supilti grietinėlę ir darkart gerai išmaišyti. Gauta tešla užpildyti 2/3 keksiukų formelių ir kepti 20-25 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Kepurėlės: geriausia, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Sviestą labai gerai išplakti galingiausiu mikserio greičiu iki šviesios ir purios masės. Įsijoti cukraus pudrą ir dar keletą minučių paplakti (sviestas gali sušokti į gumulėlius, bet ilgiau paplakus jie išsiplaks). Supilti vanilės ekstraktą, sudėti rikotą ir išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą kremą dėti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus
Skanaus!



1 komentaras:

  1. Paskelbiau komentara del kremo konsistencijos ir matyt kritika autorei nepatinka, nes komentaras istrintas. Negrazu taip daryti.

    AtsakytiPanaikinti