2016 m. vasario 26 d., penktadienis

Lavašo suktinukai-pyragas su varške, žalumynais, sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Čia labai tinka posakis "genialu tai, kas paprasta". Tiesiog sėdi visą dieną namuose, eini per spinteles, šaldytuvą ir ieškai kažko skanaus, kažko nekasdieniško ir kažko nesaldaus. Tiesiog ieškai to, ko pati net nežinai. Ir kai nieko nerandi, tada nusiramini, atsisėdi prie senų užrašų ir pradedi ieškoti to kažko. Dalis receptų atkrenta dėl tuo metu neturimų produktų, dalis dėl netinkamos nuotaikos, dalis šiaip, pasirodo neskanūs. Ir kai galiausiai nusivylusi ir nieko neradusi išsidrėbi prie televizoriaus, į galvą šauna išganingas vaizdas: lavašo suktinukai sustatyti kepimo formoje. Tada iš naujo verti užrašus, nes žinai kad kažkur turi būti toks dalykas. Ir štai, randi labai paprastą receptą, kuris pasirodo yra tobulai skanus ir būtent tas, ko visą dieną ieškai....


50 g sviesto
300 g varškės
150 g brinzos sūrio
150 g kieto fermentinio sūrio
3 kiaušiniai
2 lavašo lakštai
nedidelis indelis saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (arba pagal skonį, nes jų originaliame recepte nebuvo)
pundelis žalumynų (krapai, petražolės, kalendros - viskas pagal skonį)
druska (man jos neprireikė) ir pipirai pagal skonį

Varškę sutrinti šakute. Kietą sūrį ir brinzą sutarkuoti burokine tarka. Žalumynus susmulkinti. Džiovintus pomidorus perpjauti į keletą dalių. Visus produktus sumaišyti tarpusavyje. Sudėti kiaušinius, pipirus, druską (su druska atsargiai, nes tiek brinza, tiek kietas sūris yra pakankamai sūrūs) ir gerai išmaišyti. Ant stalo ištiesti lavašo lakštą (lavašą galima truputį pašildyti mikrobangėje, tada jis pasidarys ealstingesnis ir ne taip lūžinės per sulenkimus) ir tolygiai paskleisti pasiruoštą varškės įdarą. Lavašą suvynioti, supjaustyti maždaug 5 cm dydžio gabaliukais ir sudėti į kepimo formą, kurią prieš tai ištepti sviestu. Suktinukus reikėtų dėti kuo arčiau vienas kito, kad tvirtai stovėtų formoje. Ant kiekvieno suktinuko viršaus uždėti po gabalėlį sviesto ir kepti 25-30 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Patiekti galima kaip atskirus suktinukus, arba kaip pyragą, atsargiai išėmus iš formos, nes jų apačia būna truputį sukibusi. Skanūs tiek šilti, tiek šalti su aštresniu padažu arba be jo.
Skanaus!
Gastronom



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą